Fri rådgivning

Ring 0771-184 000

info@enklabegravningsbyran.se

Det finns inget bra svar på den frågan. En del tycker att det handlar om priset för begravningen, andra menar att det ”enkla” handlar om att det ska vara enkelt för anhöriga att anordna begravningen och enkelt för gäster att delta.

För många är det första gången man är med och anordnar en begravning. Mitt i det omvälvande när en nära anhörig går bort så står man inför ungefär 50 olika beslut kring begravningen. Det är inte ovanligt att man måste ordna begravningen på distans eftersom många familjer är utspridda i landet.

Då gäller det att man har bra och sakkunnig hjälp, inte minst om det är första gången man ställs inför faktum att ordna en begravning.

Våra begravningsrådgivare gör det enklare för dig.  Alla är auktoriserade av Sveriges Begravningsbyråers Förbund och genomgår utbildningar för att fånga upp dina behov och göra valen enklare för dig.

Idag är våra begravningsrådgivare vana vid att tillsammans med anhöriga planera begravningen på distans. Det kan ske på telefon, videomöten eller hybridmöten där någon är på begravningsbyrån och någon deltar digitalt i samma möte. Det är ofta en praktisk lösning om de närmast anhöriga bor långt ifrån varandra. 

Sådana saker som förenklar är t. ex. minnesrum där gäster kan anmäla sig till begravningen, skänka gåvor digitalt och köpa blommor som kommer direkt till begravningen.

För dig som beställare kan du på Min sida se antalet gäster, vilka minnesgåvor som har kommit in och övrig dokumentation om begravningen.

Det behöver inte vara svårt att ordna en begravning, iallfall inte på Enkla Begravningsbyrån.
Börja med att skapa en planering på den här sidan, när du skickar in den kontaktar en begravningsrådgivare dig. Du behöver inte göra klart planeringen, det kan du och begravningsbyrån göra tillsammans.