Fri rådgivning

Ring 0771-184 000

info@enklabegravningsbyran.se

Begravning med urna

Ett alternativ till ceremoni med kista

Begravning med urna blir vanligare

Idag innebär 80% av alla begravningar att man kremeras. Oftast är det begravningsceremoni med kista och därefter kremeras den avlidne och askan samlas i en urna. Efter ett tag sker nedsättning av urnan i graven oftast med en mindre ceremoni med präst/officiant och de närmaste som är med vid graven.

Det blir vanligare att man kremerar först och har hela ceremonin med urna istället för kista i kyrkan/kapellet. Det kallas begravning med urna. Själva begravningsceremonin är den samma.
En orsak till att det blir vanligare är att man har mer än en månad på sig mellan dödsfall och begravning om man kremerar först och sedan väljer begravningsceremoni med urna. Man måste dock alltid kremeras i en kista – det är gemensamt för alla typer av begravningar.

Planera begravning

Enkelt och smidigt med vårt planeringsverktyg.

Enkla erbjuder en prisvärd begravning med urna

Vi erbjuder prisvärda begravningar med urna där allt ingår som transporter, kistläggning, dekoration med blommor, dödsannons, kista och många fina urnor att välja bland. Det enda som skiljer en begravning mot en begravning med kista är att det är urnan som står längst fram i kyrkan/kapellet, i övrigt är begravningen densamma som med en kista.

Här kan du läsa om våra begravningspaket och planera begravningen med vårt verktyg. Du kan ändra dina val och på så sätt påverka produkter, pris och hur du vill utforma begravningen.